سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
آیت الله علیرضا اعرافی

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمهی با بیان اینکه نظام آموزشی عربستان سعودی سراسر بوی خون می دهد، گفت: «جهاد بی منطق، مغشوش و بدون راهبردهای عمیق و اصیل و دورافتاده از منطق جنگ در دین» حاصل جهاد از منظر تکفیر است.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» آیت الله علیرضا اعرافی صبح امروز در دومین سمینار علمی-تخصصی فرهنگ جهاد و افتتاحیه مرکز تخصصی جهاد که در سالن همایش های مدرسه علمیه دارالشفاء برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم، اظهار داشت: هفته دفاع مقدس یادآور خاطرات جذاب و آسمانی و معنوی است.

وی با قدردانی از راه اندازی مرکز تخصصی جهاد در حوزه های علمیه، گفت: تلاش موسسان و اساتید این مرکز تخصصی ستودنی است.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اینکه حوزه علمیه قم حوزه بیدار، زنده و بانشاط است، گفت: حوزه قم احیاگر فرهنگ جهاد و شهادت در عصر جدید است و پیام امام در پذیرش قطعنامه را فراموش نکرده است.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: امروز وجود طلاب حوزه لبریز از عشق به آرمان های الهی و فرهنگ جهاد و شهادت است.

وی، راه اندازی مرکز تخصصی جهاد را نمادی از اهتمام به مقوله جهاد و شهادت در حوزه های علمیه دانست و گفت: حوزه علمیه قم در آستانه تولد چهل سالگی خود با طلوع خورشید امام و حضور مراجع و شخصیت های بزرگ فرهنگ دفاع، جهاد و مقاومت را احیا کرد و طلاب باید این عظمت را احساس کنند.

رئیس جامعه المصطفی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی معادلات دنیا را در سطوح علمی و معرفتی تغییر داد، افزود: انقلاب اسلامی که از فیضیه به عنوان خاستگاه حوزه برخاست، دارای عمق تئوری و نظری است که زیرساخت معرفتی جهان غرب را دچار تزلزل کرد.

آیت الله اعرافی افزود: پایه های تئوری و نظریات لازم برای استمرار نگاه جدید و تمدنی باید در قم بماند و تقویت شود.

وی تصریح کرد: حوزه با گسترش مرزهای فقه و کلام و نگاه دقیق به علوم جتماعی باید به نیازهای انقلاب اسلامی پاسخ گوید.

عضو جامعه مدرسین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اینکه مقوله نظام دفاع و جهاد در متن نظام های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی حوزه جای بگیرد، امر طبیعی است؛ چرا که اگر کسی به مبانی فقهی، فلسفی و اخلاقی حوزه مراجعه کند جایگاه جهاد را در آن بسیار برجسته مشاهده می کند.

آیت الله اعرافی با تاکید بر اینکه نظام پژوهشی و آموزشی حوزه نباید از نظام جهاد و شهادت غافل بماند، گفت: فرهنگ دفاع در متن تعالیم بلند اسلام قرار دارد و در دل دین می باشد و پرداختن به این امر به عنوان بخشی از رسالت های حوزه است.

وی با بیان اینکه فرهنگ جهاد و شهادت تضمین کننده کل بقای نظام فکری اسلام است، ابراز داشت: این فرهنگ در عصر نوین انقلاب اسلامی نقش موثر و کلیدی دارد.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه برای دستیابی به یک نظام منسجم نیازمند چهار رکن "نگاه تاریخی تمدنی"، "فلسفه"، "فقهی و حقوقی" و "نگاه اخلاقی" هستیم، اظهار داشت: باید "نگاه تاریخی و تمدنی در باب جهاد و شهادت" و "مبانی فلسفی، کلامی و گزاره های توصیفی و منابع دینی" در این مقوله استخراج شود و بر تحقیقات پیرامون آن افزوده شود و ظرفیت فقه در این زمینه فعال تر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقسام جهاد، گفت: "جهاد ابتدایی"، "جهاد دفاعی"، "جهاد بازدارنده از منکر و ترغیب کننده به معروف"، "جهاد در مقام تربیت و تزکیه دیگران" و "جهاد با نفس" پنج گروه خاص و عام جهاد می باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم پرداختن به مبانی فقهی امر به معروف تاکید کرد و افزود: چرا باید کتاب امر به معروف و نهی از منکر نحیف ترین کتاب در میان کتب فقهی ما باشد؟
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه چارچوب ارائه شده از جهاد در فقه شیعه ارزشمند است، گفت: جهاد برگرفته از فقه
شیعه در آغاز و انجام کارزار، انتخاب رزمنده، جنگیدن، زمان و مکان، ابزار و شیوه جنگ و فرماندهی محدودیت هایی تبیین کرده است.
برای دنیا تمام جنایات جنگی غربی ها را تبیین کرد

وی با بیان این که مرکز تخصصی جهاد باید به عرضه و بازسازی نظام های فرعی جهاد بپردازد، تصریح کرد: همچنین مرکز تخصصی جهاد نسبت به نگاه تطبیقی میان اسلام با نظام های حقوقی، ادیان و مذاهب و نگاه تطبیقی تمدن اسلام با تمدن غرب توجه داشته باشد.
مدیر حوزه های علمیه بر لزوم بررسی پرونده جنگ در تمدن غرب تاکید کرد و گفت: امروز داعیه های حقوق بشری و احترام به انسان ها از سوی غربی ها گوش فلک
را پر کرده است؛ اما باید برای دنیا تمام جنایات جنگی غربی ها را تبیین کرد.
وی با بیان این که فقط در پرونده آمریکا در دهه های گذشته بیش از  100اشغالگری، تجاوز و تهاجم ثبت شده است افزود: نمونه دیگر از پرونده ننگین غرب در عرصه جنگ، استفاده از سلاح های هسته ای و اتمی و زیرپا گذاشتن حقوق انسان ها است.
برخی اندیشه منفعل گرایانه در جهاد را رواج می دهند

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه در زمینه مقوله جهاد و مقاومت طیفی از نظریات مطرح است، گفت: اندیشه منفعل گرایانه یکی از طیف های فکری است که از دل آن، جهاد و شهادت ببرون نمی آید و متاسفانه برخی افراد به طور خواسته و ناخواسته در این جرگه قرار گرفتند و در کشور ما نیز به عنوان روشنفکری این طیف فکری را رواج می دهند.
وی تصریح کرد: طیف فکری منفعل گرایانه می خواهد اسلام به گونه ای تفسیرشود که در دل آن چیزی از مقاومت باقی نماند و حاصل آن انفعال در برابرغرب است.
این استاد حوزه با اشاره به دو اشتباه فاحش روشن فکر مآبان غربی، اظهار داشت: کسانی که معتقد به طیف فکری منفعل گرایانه هستند، اسلام شناس درستی نیستند؛ در اسلامی که سراسر رحمت است و در عرصه جنگ نیز محدودیت های زیادی دارد، مگر می شود به نام مهر اسلامی، «اشداء» را در نظر نگرفت؛ این افراد غرب شناس نیستند و نمی دانند غرب در گذشته و امروز با بشر چه کرده است.
عضو جامعه مدرسین با اشاره به دکترین انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه همه فلسطینی ها اجتماع کرده و با آرای آنها فلسطین شکل بگیرد، گفت: غربی ها حتی به این نظر مترقی تن نمی دهند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه طیف داعش و تکفیری ها الگوی بدلی و خشونت آور از اسلام ارائه می دهند، گفت: این نگاه با حمایت های سیاسی و اقتصادی غربی ها تقویت شده و پایه های آن در عربستان سعودی است.
نظام آموزشی عربستان سراسر بوی خون می دهد

وی با بیان اینکه نظام آموزشی عربستان سعودی سراسر بوی خون می دهد، اظهار داشت: «جهاد بی منطق، مغشوش و بدون راهبردهای عمیق و اصیل و دورافتاده از منطق جنگ در دین» حاصل جهاد از منظر تکفیر است.
امام جمعه قم افزود: انقلاب اسلامی معتقد به نظام جهاد مبتنی بر دفاع انسانی، الهی، حیات بخش، نجات دهنده بشری و گشاینده راه های سعادت به روی بشر است.
مدیر حوزه های علمیه در پایان با تاکید بر اینکه مرکز تخصصی جهاد جایگاه مقاومت سنجیده و بصیرت آسمانی است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی تجلی گاه حقایق بلند صدر اسلام است و امیدواریم مرکز تخصصی جهاد علاوه بر سامان نظام آموزشی جدید و پرتوی بر سایر بخش های علمی و فرهنگی حوزه باشد.
 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha